Citaat
Elk levend organisme is tegelijkertijd een fossiel. Het draagt tot in de microscopische structuur van zijn proteïnen, de sporen, zoniet de stigma’s van zijn voorouders.
Jacques Monod: Toeval en onvermijdelijkheid
The poetry of Science
Twee uitblinkende wetenschappers van vandaag, Richard Dawkins (evolutiebioloog) en Neil deGrasse Tyson (astrofysicus), praten over de schoonheid van de wetenschap. Dit gesprek werd opgenomen aan de Howard University van Washington DC, 28 september 2010. Deze conversatie is zo ontspannen dat ze zo plaats gehad zou kunnen hebben voor een haardvuur, ook zonder publiek. Over waarom de wetenschap niet alleen een optie is, maar de enige werkelijkheid is die we bezitten. Het filmpje duurt ongeveer een uur, daarna zijn er vragen van het publiek.
Klik hier om het op Youtube te zien
Meest recente berichten
Archief
Laatste reacties
Populaire berichten & pagina’s
Categorieën
Tags
aarde antivries atp bacterie bacterien bijen bijensterfte biodiversiteit biofysica biologie black smokers bloemen carl zimmer co2 cognitie convergentie cyanobacteriën darwin DNA ecosysteem eiwit eiwitten embryo ENCODE epigenetica erfelijkheid eukaryoten evolutie evolutietheorie foto fotografie genduplicatie genoom geslachtscellen hemoglobine hydrothermale bronnen italie jumping genes junk-dna klimaat klimaatverandering koraal koraalriffen koralen kunst kwantumbiologie LUCA methylatie mutatie muziek natuurlijke selectie nick lane nucleotiden oorsprong van leven padua planten plastic pluripotente stamcellen prokaryoten protoeukaryoten RNA rna-wereld selectie symbiose transcriptie translatie transposons vakantie venetie virus vkblog wetenschap zandraket zon zuurstofBlogs I follow
Sites die ik volg
- Klimaatverandering
- Footnotes to Plato
- Zwervende gedachten
- mjusicamanti.wordpress.com/
- aandacht voor de musicus
- SangueVivo
- Microplastics
- Teaching Biology
- Scientia Salon
- Infinite forme bellissime e meravigliose
- Meneer Opinie
- The Cambrian Mammal
- Why Evolution Is True
- Evolution blog
- The Finch and Pea
- voelsprieten
- kuifjesimon
- The Amazing Comics Men
- Barbara Jansma
- Glaswerk
Blogroll
- 100_woorden
- Aad Verbaast
- Antoinette Duijsters
- Barbara Jansma
- blutch
- Discuss
- Gerdien de Jong
- Gert Korthof
- Get Inspired
- Get Polling
- Get Support
- Glaswerk
- kuifjesimon
- Learn WordPress.com
- Leonardo's blog: not a single footnote to plato
- Marnix Medema
- Meneer Opinie
- Ramirezi
- Rokus2000 (rondetijd)
- Sterrenstof
- Terrence
- Tsjok evodisku
- Tsjok45
- WordPress Planet
- WordPress.com News
geweldig!
die kolibrivlinder is erg mooi. kan me herinneren dat ik er één keer een gezien heb en erg onder de indruk was… moet eerlijk bekennen dat ik toen niet zag/wist of het een vlinder of een kolibri was…
‘k ga nog even naar die link kijken.
ciao
Prachtige foto’s, en de vlinder lijkt mij Zygaena ephialtes, geen Nederlandse naam zover ik weet. kan ook geel inplaatst van rood zijn
Ik zou toch even schrikken als ik hier een kolibrivlinder opeens zag, maar nu ik ze herkennen kan, wordt het al een stuk minder eng. Jullie achtertuin lijkt me een goede plek voor een zomerreces trouwens… :-))
Mooie foto’s Pierra!
Hartelijke groet, Coby
@Maria-D, ik had hem zelf ook nog nooit gezien hier. Kolibri’s kunnen heel klein zijn, maar zo klein als deze vlinder dacht ik niet. Ik zag ooit echte kolibri’s voor het hotelraam in Los Angeles zweven om uit de bloemen van de bomen langs de straat te drinken. We stonden versteld.
@Antoinette, zocht de naam op en hij lijkt er wel wat op, alleen zijn de stippels op de foto van wiki idd geel. http://nl.wikipedia.org/wiki/Zygaena_ephialtes. Maar dan kan hij het toch best zijn, denk ik.
Groetjes,
@Coby, je hebt helemaal gelijk, er valt hier heel wat te doen en te beleven, dus bljven we de hele zomer hier. Meestal gaan we in het najaar of voorjaar weg. Deze vlinder is niet zo groot hoor dus je hoeft er niet van te schrikken. Misschien heb ik hem wel eens eerder gezien, maar met een blog kijk je beter naar de dingen om je heen, tenminste bij mij is dat echt zo.
Groet,
Kolibrivlinders, wist niet eens dat ze bestonden Pierra Maar daarom juist leuk.
De foto`s, "lach of ik schiet":)) of niet, zijn toch erg mooi geworden. De close ups zijn mijn favorieten omdat je er dan met de neus bovenop kunt zitten.
Groet en bedankt voor dit allemaal
mooi. als ik zo’n bij onder het stuifmeel zie denk ik wel eens aan mezelf na een spaghetti maaltijd …
schitterend…ik zag vorig jaar in Frankrijk voor het eerst van mijn leven een kolobrievlinder, mijn reisgenoten geloofden me niet toen ik het hen vertelden omdat ze zeiden dat de vlinder zuidelijker leefde…. had ik toch gelijk!
mooi foto’s ,mooie tuin ook!
Erg mooi
bedankt
Hier in de Bourgogne is de kolibrivlinder eveneens aanwezig
wow yes!!!! het is heerlijk als je vakantie kunt houden in je eigen achtertuin (wij hebben ook zo’n tuin :))))
en dan nog eens op vakantie kunt gaan als alle anderen werken…lekkere luxe nietwaar…hahaha
maar je bloemen- en beestenspul is echt genieten…..
ik mis hier steeds meer de bijzondere vlinders en de bijen, wespen en hommels, terwijl de tuin anders stikte van al die beesten……ze zijn er wel hoor, maar veel minder dan anders…is dat bij jou ook zo?
jeggroet
In Nederland zijn ze in ieder geval niet zeldzaam. Ik heb hem ook wel eens op mijn balkon op bezoek gehad (bij de kamperfoelie) in de grote stad. Maar wist toen niet wat het voor vlinder was, via wat zoeken ben ik daar achter gekomen. Wel een erg aparte vlinder!
Kolibrie (de vogel) heb ik ook wel eens in het echt gezien, in Nicaragua!
Mooie bijdrage, Pierra!
Wat heerlijk om zoveel moois in je achtertuin te hebben. Hier in Parijs is iedere boom al een bezienswaardigheid 😉
Al zie ik vanaf mijn kamertje in de avondschemering weleens vleermuisjes rondvliegen!
Mooi dat er in je eigen omgeving
zoveel moois is en ook dingen
die je nog niet kent.
@Smokey, er zit op dit eenvodige cameraatje wel een macro-functie, maar echt scherp krijg je het niet. Toch vind ik het zelf best goed gelukt, dankzij Photoshop natuurlijk.
(Over ijs gesproken, we zaten vanavond bij de buren zelfgemaakt ijs van eigen perziken te eten. Heel verfrissend. T’is hier zo’n 35 graden overdag.)
@Landleha, dat krijg je als je de spaghetti heel hard opzuigt.
@Gala, volgende keer gauw een foto nemen, ze zweven wel een hele minuut voor de bloem.
@Hoi Tsjok45, bedankt voor je reactie.
@Fred, leuk om te horen.
@Jeg, we hebben pas sinds zo’n vier jaar deze tuin dus ik kan het niet beoordelen, en het eerste jaar groeide er nog vrijwel niets. Dit jaar is onze tuin echt deel gaan uitmaken van de omgeving. Heel veel vlinders, niet allemaal zo bijzonder, maar ook andere insecten, ook vuurvliegjes. Er zaten hier in het voorjaar ook twee vogelnesten, dus onze tuin maakt nu deel uit van de echte natuur.
@Helena, dat geeft de link ook aan dat hij in Nederland voorkomt. Bij kamperfoelie komt zo’n lange tong mooi van pas.
@Jeroen, ik droom nog wel eens van de prachtige en vele parken in Parijs en van de Jardin des Plantes. En dat midden in een wereldstad.
@Martin, zoals ik al schreef is onze tuin nog maar een paar jaar oud, dus er komen misschien nog wel heel veel nieuwe bewoners.
Bedankt voor jullie reacties,
Groetjes,
Die kolibrivlinder (ik wist niet dat die zo heette, dank daarvoor) is wel een prachtig beest. Een aanwinst vind ik in onze natuur.
@Aad, welcome back! Leuk dat je er weer bent. Ik las je laatste blog dat meteen al weer overspoeld was met reacties, zoals vanouds.
Ja, deze vlinder is mooi, maar eigenlijk wel een profiteur want het lijkt me dat hij niet aan de bestuiving deelneemt en alleen maar nectar drinkt. Wel heel mooi om te zien.
groet,
Wat is de natuur in je achtertuin toch mooi.
Nooit van het bestaan van een kolibrivlinder afgeweten.
Prachtig pierra.
Leuk om te horen Jim, voor mij was de vlinder ook nieuw hier…en bedankt voor je compliment.
Groet,
Goh, wat een leuke foto’s allemaal.
Gewoon eens een keer wat anders dan die hersenkrakende artikelen, waar ik trouwens dol op ben.
Joh, soms komt zo wat de rook uit mijn oren.
Goeie foto’s!
Vooral die met die gele bloem en bij.
Pingback:De kolibrievlinder is terug « Bloeiwijze in beeld