Citaat
Elk levend organisme is tegelijkertijd een fossiel. Het draagt tot in de microscopische structuur van zijn proteïnen, de sporen, zoniet de stigma’s van zijn voorouders.
Jacques Monod: Toeval en onvermijdelijkheid
The poetry of Science
Twee uitblinkende wetenschappers van vandaag, Richard Dawkins (evolutiebioloog) en Neil deGrasse Tyson (astrofysicus), praten over de schoonheid van de wetenschap. Dit gesprek werd opgenomen aan de Howard University van Washington DC, 28 september 2010. Deze conversatie is zo ontspannen dat ze zo plaats gehad zou kunnen hebben voor een haardvuur, ook zonder publiek. Over waarom de wetenschap niet alleen een optie is, maar de enige werkelijkheid is die we bezitten. Het filmpje duurt ongeveer een uur, daarna zijn er vragen van het publiek.
Klik hier om het op Youtube te zien
My Tweets
- RT @gunsnrosesgirl3: Hair rising up as a precursor to lightning Negative ions from a cloud reach down before a lightning strike, in resp… 2 weeks ago
- RT @BartAafjes68: It’s A Dutch thing, don’t ask ;) https://t.co/uJaWjrvYXY 2 weeks ago
- Wopke Hoekstra for President! Over stikstof & spanning tussen de provincie en landelijk bestuur | Wopk...… twitter.com/i/web/status/1… 2 weeks ago
- Fijn om te weten. Kunnen we wat rustiger slapen twitter.com/HoeyberghsJeff… 2 weeks ago
- Wil je vlees en zuivel duurder maken, betaal de veehouder dan meer zodat hij de dieren een beter leven kan geven twitter.com/janrotmans/sta… 2 weeks ago
- RT @aeonmag: The French American pianist and recent Sophia Club New York artist @tepferdan finds an intersection between music and computer… 2 weeks ago
- Van @j_vollenbroek 's drijfveren en de gevolgen voor de boeren. Een geschiedenis door @KarlMathiesen twitter.com/POLITICOEurope… 2 weeks ago
Meest recente berichten
Archief
Laatste reacties
Populaire berichten & pagina’s
- (Zelf)portretten van Leonardo Da Vinci
- Reuzen uit het Carboon
- Stilstaande evolutie, de nulhypothese
- Mutatiesnelheid, substitutie snelheid en evolutie van virussen
- Darwin en de weerwolf
- Vijgen en Wespen
- Wolven, honden en vossen
- Over de evolutie van de genetische code
- Mutatie, Variatie en Natuurlijke Selectie
- Een rol voor junk DNA
Categorieën
Tags
aarde antivries atp bacterie bacterien bijen bijensterfte biodiversiteit biofysica biologie black smokers bloemen carl zimmer co2 cognitie convergentie cyanobacteriën darwin DNA ecosysteem eiwit eiwitten embryo ENCODE epigenetica erfelijkheid eukaryoten evolutie evolutietheorie foto fotografie genduplicatie genoom geslachtscellen hemoglobine hydrothermale bronnen italie jumping genes junk-dna klimaat klimaatverandering koraal koraalriffen koralen kunst kwantumbiologie LUCA methylatie mutatie muziek natuurlijke selectie nick lane nucleotiden oorsprong van leven padua planten plastic pluripotente stamcellen prokaryoten protoeukaryoten RNA rna-wereld selectie symbiose transcriptie translatie transposons vakantie venetie virus vkblog wetenschap zandraket zon zuurstofBlogs I follow
Sites die ik volg
- Klimaatverandering
- Footnotes to Plato
- Zwervende gedachten
- mjusicamanti.wordpress.com/
- aandacht voor de musicus
- SangueVivo
- Microplastics
- Teaching Biology
- Scientia Salon
- Infinite forme bellissime e meravigliose
- Meneer Opinie
- The Cambrian Mammal
- Why Evolution Is True
- Evolution blog
- The Finch and Pea
- voelsprieten
- kuifjesimon
- The Amazing Comics Men
- Barbara Jansma
- Glaswerk
Blogroll
- 100_woorden
- Aad Verbaast
- Antoinette Duijsters
- Barbara Jansma
- blutch
- Discuss
- Gerdien de Jong
- Gert Korthof
- Get Inspired
- Get Polling
- Get Support
- Glaswerk
- kuifjesimon
- Learn WordPress.com
- Leonardo's blog: not a single footnote to plato
- Marnix Medema
- Meneer Opinie
- Ramirezi
- Rokus2000 (rondetijd)
- Sterrenstof
- Terrence
- Tsjok evodisku
- Tsjok45
- WordPress Planet
- WordPress.com News
Hmmmmmm. lekker!
@Antoinette, dat is vlug!!! De jam is idd lekker geworden, wel erg zoet; met 750 gram suiker op één kilo schoongemaakt fruit. De volgende lading probeer ik er wat citroensap bij te doen.
mooi, die kruiwagens vol perziken!
weer niet ingelogd!
Ja, een beetje citroen, geeft bij zoet fruit altijd een frisse smaak.
@Maria-D, leuk dat je het meervoud gebruikt want het waren er wel vier vol. Nu hangen er boven in de twee bomen nog ontzettend veel perziken. Die laten we waarschijnlijk voor de vogels hangen, want wat moeten we er anders mee. Volgend jaar een bord aan de straat: ‘libera raccolta di pesche.’ In Nederland is het vrij fruitplukken heel populair: hier kent men dat nog niet, dus tijd om dat eens te introduceren.
Ciao,
Mijn karige vorig jaar geplantte
kruisbessenstruikje steekt hier
schril bij af.
@pierra,
:-))
ja, ik dacht: zo’n kruiwagen is op een gegeven moment vol, maar waarschijnlijk was er nog méér.
Je kunt natuurlijk ook vantevoren een paar mensen waarschuwen van wie je weet dat ze zelf geen perziken hebben… ik denk dat er bij ons niemand ‘zomaar’ bij iemand anders zou gaan plukken. er zijn wel een paar buren die waarschuwen als ze ergens te veel van hebben wat ze zelf niet eten. ik ‘heb’ een walnotenboom die van iemand anders is en waar ik mag plukken (of rapen, dat vind ik makkelijker) en we kennen iemand die zelf geen abrikozenjam wil maken, maar wel een paar bomen heeft. eigenlijk willen wij ook geen abrikozenjam maken, maar we durven niet goed nee te zeggen :-).
@Martin, ook heerlijk, kruisbessen. Nog een paar (=twee) jaar wachten en dan zal die van jou ook vol zitten. Dat zou trouwens geen slechte mix zijn; perziken met lekkere zure kruisbessen.
Groet,
@Maria-D, ja dat is een goed idee.
Eigenlijk ‘hebben’ we deze bomen met de buren, maar die hebben ook kruiwagens vol met perziken. Dan hebben we nog één andere buur, en die zou ik idd wel kunnen vragen of ze perziken willen. Ik heb ze al wel potjes met jam gegeven. Morgen maak ik een volgende lading, het meeste werk is het schillen en de potjes met jam pasteuriseren. Ik hoop maar dat de jam houdbaar is. Jammer dat we zover uit elkaar wonen….:-)
Saluti,
Jammie!! Wat een lekkere "jamsessie". Er gaat niets boven zelfgemaakte jam. Nopg nooit perziekenjam geproefd, wel jam van abrikozen.
De bijen zijn, laat je mooi blijken, onmisbaar, ook bij jam.
groetjes
Jeah, Smokey, nu staat er ook sinds 18:00 ook muziek bij, originele muziek wel te verstaan. Er is in geknipt, maar Gus gaat akkoord. Leuke muziek maakt-ie, vindt je niet?
Perzikjam is een hele gewone jam, en kun je overal vinden. Het gaat met bijen idd ook niet alleen om de honing.
Groet,
toch nog even teruggekomen voor de muziek!
leuk, daar gaan de bijen nog harder van vliegen en komen er nòg meer perziken!!!!!!
Leuk, Maria, dat je nog even bent komen luisteren.
Ik kreeg pas half zes toestemming van Gus, vandaar…
Het geeft wel wat vaart hè.
Ciao,
Niets lekkerder dan zelfgemaakte jam! Ziet er heeeel lekker uit..
Haha, leuk en mooi die jamsessie van Gus erbij.
Goed idee van jou.
En wat een hoeveelheid perziken, zeg. Ziet er zo lekker uit, om in te bijten.
Ze zijn hier in de winkel best prijzig.
Hartelijke groet, Coby
@Aad en Coby, de jam is idd lekker.
Nu met een vrolijke noot van Gus erbij nog meer!
Bedankt voor jullie reacties.
Groet,
Klik op de playknop
Die zie ik niet!
Heb ook geen Active X of Flash back.
Daar zal het wel aan liggen.
Jammer Jim, maar het kan liggen aan het feit of je wel of geen QuickTime player hebt of Windows Media Player. Het is heel makkelijk om QuickTime down te loaden. Zie hier: http://www.apple.com/nl/quicktime/download/
Het is wel de moeite waard om dat even te proberen.
Groet,
Mooi geheel zo.
Mijn moeder maakte ook altijd zelf jam, van kruisbessen, pruimen en bramen. Wel een heel gedoe.
Kun je er ook likeur van stoken?
Ik krijg de muziek van Gus ook niet mee
@100W, het is de eerste keer dat ik jam maak, nood maakt wet. Waarschijnlijk is jam van dat soort vruchten nog lekkerder want perziken zijn al erg zoet.
Likeur, daar zeg je wat, misschien van de pitten? Een amandelachtig likeurtje.
@Paco, wat jammer nou, ik zal er een youtube video van maken, maar dan moet je wel even terugkomen om te luisteren. (Ik zag dat je met Ab naar Brussel was, welkom terug :-))
Groet,
We hebben een pruimen en een appel
boom. Over de eerste zal een netje moeten:
de papegaaien eten alles op.
Maar om het jaar hebben we heel veel
kleine misvormde appeltjes van een stokoude
boom. Hete bliksem en appelmoes wordt het
meestal.
@Martin, wat vertel je me nou, papegaaien??? Woon je niet in Amsterdam. Ik hoorde van vrienden uit Amsterdam dat het Vondelpark vol zit met parkietjes, los gelaten door hun eigenaars. Bedoel je die soms?
Die kleine appeltjes zijn nu juist zo lekker. Ik denk dat ik ze toevoeg aan de perzikjam om die wat dikker te krijgen, daar schijnt veel pectine in te zitten.
Pruimen, heerlijk, daar kun je overigens ook lekkere jam van maken (zie link naar ‘perzikjam’) en dan een heerlijke vruchtenvlaai…
Groet,
te gekke muziek! een behoorlijke drive! complimenten voor Gus!
ziet er mooi uit! Ik moet nodig aan de frambozenjam! emmers vol zijn er te plukken!
groet van Koen
@Koen, nu al frambozen. Misschien heeft Gus daar ook wel een leuk muziekje voor, alhoewel je er zelf ook wat van kunt zeg. Ik begreep niet hoe ik die kon aanbevelen op jouw muzieksite, nou ja…
Groet,