Citaat
Elk levend organisme is tegelijkertijd een fossiel. Het draagt tot in de microscopische structuur van zijn proteïnen, de sporen, zoniet de stigma’s van zijn voorouders.
Jacques Monod: Toeval en onvermijdelijkheid
The poetry of Science
Twee uitblinkende wetenschappers van vandaag, Richard Dawkins (evolutiebioloog) en Neil deGrasse Tyson (astrofysicus), praten over de schoonheid van de wetenschap. Dit gesprek werd opgenomen aan de Howard University van Washington DC, 28 september 2010. Deze conversatie is zo ontspannen dat ze zo plaats gehad zou kunnen hebben voor een haardvuur, ook zonder publiek. Over waarom de wetenschap niet alleen een optie is, maar de enige werkelijkheid is die we bezitten. Het filmpje duurt ongeveer een uur, daarna zijn er vragen van het publiek.
Klik hier om het op Youtube te zien
My Tweets
- RT @gunsnrosesgirl3: Hair rising up as a precursor to lightning Negative ions from a cloud reach down before a lightning strike, in resp… 2 weeks ago
- RT @BartAafjes68: It’s A Dutch thing, don’t ask ;) https://t.co/uJaWjrvYXY 2 weeks ago
- Wopke Hoekstra for President! Over stikstof & spanning tussen de provincie en landelijk bestuur | Wopk...… twitter.com/i/web/status/1… 2 weeks ago
- Fijn om te weten. Kunnen we wat rustiger slapen twitter.com/HoeyberghsJeff… 2 weeks ago
- Wil je vlees en zuivel duurder maken, betaal de veehouder dan meer zodat hij de dieren een beter leven kan geven twitter.com/janrotmans/sta… 2 weeks ago
- RT @aeonmag: The French American pianist and recent Sophia Club New York artist @tepferdan finds an intersection between music and computer… 2 weeks ago
- Van @j_vollenbroek 's drijfveren en de gevolgen voor de boeren. Een geschiedenis door @KarlMathiesen twitter.com/POLITICOEurope… 2 weeks ago
Meest recente berichten
Archief
Laatste reacties
Populaire berichten & pagina’s
- (Zelf)portretten van Leonardo Da Vinci
- Reuzen uit het Carboon
- Stilstaande evolutie, de nulhypothese
- Mutatiesnelheid, substitutie snelheid en evolutie van virussen
- Darwin en de weerwolf
- Vijgen en Wespen
- Wolven, honden en vossen
- Over de evolutie van de genetische code
- Mutatie, Variatie en Natuurlijke Selectie
- Een rol voor junk DNA
Categorieën
Tags
aarde antivries atp bacterie bacterien bijen bijensterfte biodiversiteit biofysica biologie black smokers bloemen carl zimmer co2 cognitie convergentie cyanobacteriën darwin DNA ecosysteem eiwit eiwitten embryo ENCODE epigenetica erfelijkheid eukaryoten evolutie evolutietheorie foto fotografie genduplicatie genoom geslachtscellen hemoglobine hydrothermale bronnen italie jumping genes junk-dna klimaat klimaatverandering koraal koraalriffen koralen kunst kwantumbiologie LUCA methylatie mutatie muziek natuurlijke selectie nick lane nucleotiden oorsprong van leven padua planten plastic pluripotente stamcellen prokaryoten protoeukaryoten RNA rna-wereld selectie symbiose transcriptie translatie transposons vakantie venetie virus vkblog wetenschap zandraket zon zuurstofBlogs I follow
Sites die ik volg
- Klimaatverandering
- Footnotes to Plato
- Zwervende gedachten
- mjusicamanti.wordpress.com/
- aandacht voor de musicus
- SangueVivo
- Microplastics
- Teaching Biology
- Scientia Salon
- Infinite forme bellissime e meravigliose
- Meneer Opinie
- The Cambrian Mammal
- Why Evolution Is True
- Evolution blog
- The Finch and Pea
- voelsprieten
- kuifjesimon
- The Amazing Comics Men
- Barbara Jansma
- Glaswerk
Blogroll
- 100_woorden
- Aad Verbaast
- Antoinette Duijsters
- Barbara Jansma
- blutch
- Discuss
- Gerdien de Jong
- Gert Korthof
- Get Inspired
- Get Polling
- Get Support
- Glaswerk
- kuifjesimon
- Learn WordPress.com
- Leonardo's blog: not a single footnote to plato
- Marnix Medema
- Meneer Opinie
- Ramirezi
- Rokus2000 (rondetijd)
- Sterrenstof
- Terrence
- Tsjok evodisku
- Tsjok45
- WordPress Planet
- WordPress.com News
Marleen,
De kritiek waar je aan het eind over spreekt begrijp ik toch niet helemaal. Natuurlijk gaat het om assemblage van bestaande elementen. Hoe zou dat er in de werkelijkheid van een paar miljard jaar geleden anders uit hebben moeten zien?
En wat voor zelfreplicerends je je ook voorstelt, het zal zeker voorafgegaan zijn door een situatie met eenvoudigere bouwstenen. Juist die hypercyclus biedt natuurlijk een scala aan selectiekansen. En van het één komt het ander nietwaar ?
Ik kan het toch echt alleen maar een spectaculair resultaat noemen.
Dit werk staat in een lange traditie van oa theoretische autocatalysis (Stuart Kauffman) en Manfred Eigen.
je moet het experiment niet beoordelen ad hand vd vraag: lost dit The Origin of Life Problem op? maar: is dit een stap verder dan we tot nu wisten over selfreplicatie van simpele RNAs?
hun vertrek punt is niet realistisch en het eindresultaat is geen primitief leven, maar je moet het zien als verkennend, exploratief onderzoek naar selfreplicerende moleculen: wat kan en wat kan niet? welke moleculen? hoe lang moeten ze zijn? wat zijn de voorwaarden voor zelfreplicerende moleculen? wat zijn gunstige en wat zijn verstorende omstandigheden?
Dat deze experimenten The Origin of Life niet oplossen is logisch zou je kunnen zeggen gezien het feit dat Koonin het onmogelijk heeft verklaart in een enkel universum als het onze (Hoe Koonin het ontstaan van het leven verklaart: moedige poging of wanhoopsdaad?)
Gert en Rob,
De synthetische biologie houdt zich bezig met het uit elkaar halen van onderdelen van het metabolisme van de cel. Elk stapje dat gereproduceerd kan worden in de reageerbuis is er een. Uiteindelijk kunnen al deze stappen aan elkaar geregen worden om het hele metabolisme van de cel na te bootsen en kan men ooit met de juiste grondstoffen wellicht zelfs een nieuwe cel doen ontstaan. Waarschijnlijk moet bovenstaande onderzoek ook gezien worden als een kleine tussenstap in de reconstructie van het proces dat geleid heeft tot de eerste RNA-moleculen. Het is daarom heel interessant en draagt ontzettend veel bij aan het begrip van de dynamiek van de RNA-wereld.
Het is wel zo dat Eigen en Schuster de hypercycles postuleerden als ‘oplossing’ voor de zelfreplicatie van moleculen en aangezien er in deze studie géén sprake is van zelfreplicatie is het wat vreemd om het onderzoek te presenteren als bewijs voor hypercycles die zich vormen gedurende de oorsprong van leven. De vraag is eigenlijk, zijn het nu werkelijk hypercycles volgens de definitie of niet ?
Ik vind het wat ver gaan om te stellen dat onderzoek naar de oorsprong van leven direct onoplosbaar is omdat Koonin zegt dat het in ons universum niet kan.