Citaat
Elk levend organisme is tegelijkertijd een fossiel. Het draagt tot in de microscopische structuur van zijn proteïnen, de sporen, zoniet de stigma’s van zijn voorouders.
Jacques Monod: Toeval en onvermijdelijkheid
The poetry of Science
Twee uitblinkende wetenschappers van vandaag, Richard Dawkins (evolutiebioloog) en Neil deGrasse Tyson (astrofysicus), praten over de schoonheid van de wetenschap. Dit gesprek werd opgenomen aan de Howard University van Washington DC, 28 september 2010. Deze conversatie is zo ontspannen dat ze zo plaats gehad zou kunnen hebben voor een haardvuur, ook zonder publiek. Over waarom de wetenschap niet alleen een optie is, maar de enige werkelijkheid is die we bezitten. Het filmpje duurt ongeveer een uur, daarna zijn er vragen van het publiek.
Klik hier om het op Youtube te zien
My Tweets
- RT @gunsnrosesgirl3: Hair rising up as a precursor to lightning Negative ions from a cloud reach down before a lightning strike, in resp… 2 weeks ago
- RT @BartAafjes68: It’s A Dutch thing, don’t ask ;) https://t.co/uJaWjrvYXY 2 weeks ago
- Wopke Hoekstra for President! Over stikstof & spanning tussen de provincie en landelijk bestuur | Wopk...… twitter.com/i/web/status/1… 2 weeks ago
- Fijn om te weten. Kunnen we wat rustiger slapen twitter.com/HoeyberghsJeff… 2 weeks ago
- Wil je vlees en zuivel duurder maken, betaal de veehouder dan meer zodat hij de dieren een beter leven kan geven twitter.com/janrotmans/sta… 2 weeks ago
- RT @aeonmag: The French American pianist and recent Sophia Club New York artist @tepferdan finds an intersection between music and computer… 2 weeks ago
- Van @j_vollenbroek 's drijfveren en de gevolgen voor de boeren. Een geschiedenis door @KarlMathiesen twitter.com/POLITICOEurope… 2 weeks ago
Meest recente berichten
Archief
Laatste reacties
Populaire berichten & pagina’s
- (Zelf)portretten van Leonardo Da Vinci
- Reuzen uit het Carboon
- Stilstaande evolutie, de nulhypothese
- Mutatiesnelheid, substitutie snelheid en evolutie van virussen
- Darwin en de weerwolf
- Vijgen en Wespen
- Wolven, honden en vossen
- Over de evolutie van de genetische code
- Mutatie, Variatie en Natuurlijke Selectie
- Een rol voor junk DNA
Categorieën
Tags
aarde antivries atp bacterie bacterien bijen bijensterfte biodiversiteit biofysica biologie black smokers bloemen carl zimmer co2 cognitie convergentie cyanobacteriën darwin DNA ecosysteem eiwit eiwitten embryo ENCODE epigenetica erfelijkheid eukaryoten evolutie evolutietheorie foto fotografie genduplicatie genoom geslachtscellen hemoglobine hydrothermale bronnen italie jumping genes junk-dna klimaat klimaatverandering koraal koraalriffen koralen kunst kwantumbiologie LUCA methylatie mutatie muziek natuurlijke selectie nick lane nucleotiden oorsprong van leven padua planten plastic pluripotente stamcellen prokaryoten protoeukaryoten RNA rna-wereld selectie symbiose transcriptie translatie transposons vakantie venetie virus vkblog wetenschap zandraket zon zuurstofBlogs I follow
Sites die ik volg
- Klimaatverandering
- Footnotes to Plato
- Zwervende gedachten
- mjusicamanti.wordpress.com/
- aandacht voor de musicus
- SangueVivo
- Microplastics
- Teaching Biology
- Scientia Salon
- Infinite forme bellissime e meravigliose
- Meneer Opinie
- The Cambrian Mammal
- Why Evolution Is True
- Evolution blog
- The Finch and Pea
- voelsprieten
- kuifjesimon
- The Amazing Comics Men
- Barbara Jansma
- Glaswerk
Blogroll
- 100_woorden
- Aad Verbaast
- Antoinette Duijsters
- Barbara Jansma
- blutch
- Discuss
- Gerdien de Jong
- Gert Korthof
- Get Inspired
- Get Polling
- Get Support
- Glaswerk
- kuifjesimon
- Learn WordPress.com
- Leonardo's blog: not a single footnote to plato
- Marnix Medema
- Meneer Opinie
- Ramirezi
- Rokus2000 (rondetijd)
- Sterrenstof
- Terrence
- Tsjok evodisku
- Tsjok45
- WordPress Planet
- WordPress.com News
Vind ik ook, zaaddozen zijn vaak prachtig.
@Antoinette, dan kunnen we nog veel plezier hebben de komende maanden 🙂
Kan me je bericht over gras nog goed herinneren, dat was erg mooi.
Anders maar beide mooi. Toch raad ik mensen aan ook je vorige
blog nog eens te bekijken. Ik vond het filmpje erg goed.
@martin, bloemen hebben vaak zoveel kleur dat je de vormen niet meer ziet. Bij dit droge zaad is dat zoveel mooier. Wie weet hoe met zwart-wit fotografie dit soort plaatjes zouden worden.
En bedankt voor je advies. Dat filmpje was inderdaad erg goed en ook leuk gedaan.
prachtig!!
@Pierra: Zo zie ik ze graag.
Je hebt de mooiste foto’s voor het laatst bewaard…
@svara, dank je wel.
@Glaswerk, dank je…
…ook voor je link naar de achterpagina van de Volkskrant. Gefeliciteerd!
Het bijbehorende verhaaltje was moeilijk te lezen, ook na inzoomen. Het wordt tijd dat ik een abonnement neem, maar vraag me altijd af of de katernen van zaterdag dan ook te lezen zijn.
(BTW, ik gebruik nu ook Gimp voor fotobewerking, dankzij jouw tip indertijd)
Pierra,
Mooie zaaddozen en prachtige foto’s. Jammer dat sommige foto’s ontsierd worden door zo’n veel te blauwe wolkenloze hemelachtergrond. Erg storend.
@ing. St Hawk, de wolken willen maar niet tevoorschijn komen, dus zitten we hier voorlopig mee. Dat blauw achter de zonnebloem is inderdaad heel erg 🙂
@Ing. St. Hawk.
Ik zou er anders voor tekenen als ik hier in Nederland een week lang een paar bloempjes zou kunnen schieten met zo’n storend blauwe achtergrond… 😉
@Pierra:
Als ik op het artikeltje klik krijg ik een nieuw venster waarin tekst en foto groot zijn afgebeeld. Maar misschien is die service alleen beschikbaar voor abonnees van de Volkskrant.
Een kopietje van de tekst van het artikeltje:
"Een dier en zijn baas. Zo man, zo paard.
SEBASTIAAN TIMMERMANS
Het was al een bekend fenomeen bij hondenbezitters. De gelijkenis tussen de eigenaar en het dier. Dat geldt niet alleen voor schattige labradors en nuffige poedels, maar ook voor andere trouwe viervoeters, zoals we kunnen zien.
Zouden ze elkaars shampoo en conditioner gebruiken? Gaan ze naar dezelfde kapper? Je zou het bijna gaan denken, wanneer je naar deze foto kijkt.
Golvende manen van gelijke lengte en gelijke kleur. Inclusief de bruingouden gloed. Dat kan geen toeval zijn.
Willem Melssen houdt een fotoblog bij op de site van de Volkskrant. Hij gaf dit plaatje niet voor niets de naam Paardenfluisteraar.
Sebastiaan Timmermans"
Wat betreft de bezorging van de VK in het buitenland: ik weet niet of alle katernen en eventuele bijlagen meegeleverd worden. Maar voor de doordeweekse krant is dat volgens mij wel het geval.(BTW, ik gebruik nu ook Gimp voor fotobewerking, dankzij jouw tip indertijd)
Net nu ik zit te overwegen om over te stappen op Photoshop… 😉
@Glaswerk, héél aardig dat je het laat lezen, ik was nl. best benieuwd. Een erg leuk artikeltje. Ik kreeg de hele achterpagina te zien, en als ik op het artikel klikte dan werd er gevraagd in te loggen, maar ik heb dus geen abonnement.
Met mijn oude computer ging de Photoshop die ik had, verloren. Op de nieuwe gebruik ik dus Gimp, werkt erg goed. Maar ik denk wel dat Photoshop heel wat meer mogelijkheden biedt en voor een prof (!) eigenlijk onmisbaar is.
Ik vroeg me af of met een on-line abonnement op de VK ook de weekendbijlagen on-line zijn te lezen, want die zijn vaak fantastisch. Misschien weet je dat aangezien je er on-line bijkunt, anders schrijf ik wel naar de VK redactie.
@Pierra: Hier vind je iets meer info over de soorten VK abonnementen: http://www.volkskrant.nl/service/article204915.ece
Dank je voor het uitroepteken 😉
Mijn computer bedoeld voor de foto-opslag en (RAW) berwerkingen begint met Gimp in combinatie met de nieuwe release van Picasa bij tijd en wijle nukken te vertonen. Een zwart scherm bijvoorbeeld en dat is behoorlijk lastig als je foto’s wilt bekijken… 😉
Voor die zaden hebben de bloemtjes hard gewerkt.
Gimp kan dacht ik hetzelfde als fotosjop. Al moet je even zoeken waar alles zit.
Een fijn stemmig nazomerboeket, Pierra.
En een mooie, zonnige uitsmijter! 🙂
Ik sluit me aan bij Martin. Zijn we nog niet over uitgepraat.
De foto’s, mooi!
Maar ik wil er nog niet aan, nazomer!
Even over je blog.
Soms dan gaat het als looie poep door een trechter.
Ontzettend langzaam, ook mijn schrijverij, (type-fouten uit een reactie halen)
Kan een en ander van doen hebben met dat je Blog overloaded is.
Filmpjes, items,
Ik heb hetzelfde als ik Richard Koek aanklik, al zijn foto’s (stuk of 500) moeten eerst gedowned worden voordat er een reactie kan gegeven worden.
Sorry voor de late reactie, er kwam iets tussen…
@Glaswerk, dank voor je link. Waarschijnlijk neem ik een kort abonnement om het uit te proberen.
Picasa heb ik nog niet gedownload, bedankt voor de waarschuwing.
@Barbara, we zijn de bloemetjes (en de bijtjes) elk jaar weer dankbaar :-))
Met Gimp ben ik nog aan het experimenteren. Tot nu toe lijkt het me een wat instabiel programma, soms is mijn cursor verdwenen, dan vraagt hij om de foto te saven terwijl ik hem net onder een nieuwe naam opgeslagen heb. Of er alle functies van Photoshop opzitten weet ik nog niet, ik kwam tot nu toe niet verder dan wat knipwerk.
@Bart, dankjewel, het is hier nu waarschijnlijk de hele week bewolkt dus ik was er net op tijd bij 🙂
@Gus, wat vervelend nu. Het kan inderdaad zijn dat het hele blog langzaam is (alle berichten onder elkaar), maar dit bericht op zichzelf is niet zo groot. Ik zou trouwens niet weten wat ik eraan kan doen.
Als iemand anders daar ook last van heeft dan hoor ik het graag.
Hier is het inmiddels behoorlijk herfstig. 😦
Heel fraaie foto’s Pierra, vooral de hazelnoten spreken mij aan. Inmidels zitten ze ook aan mijn boom in de tuin en er is al één eekhoorn gesignaleerd als vaste afnemer. Ook voor de walnoten die al zijn gevallen.
De laatste foto met de zonnebloem tegen de strakblauwe hemel straalt je tegemoet.
@smokey, het beste is inderdaad om ze eraf te laten vallen en ze dan op te rapen. Hier geen eekhoorntjes te bekennen anders had ik er wel wat laten liggen 🙂
… vol sluimerend leven…
@Ingrid, mooi 🙂
Op dat leven moeten we nog even wachten tot einde winter.