Citaat
Elk levend organisme is tegelijkertijd een fossiel. Het draagt tot in de microscopische structuur van zijn proteïnen, de sporen, zoniet de stigma’s van zijn voorouders.
Jacques Monod: Toeval en onvermijdelijkheid
The poetry of Science
Twee uitblinkende wetenschappers van vandaag, Richard Dawkins (evolutiebioloog) en Neil deGrasse Tyson (astrofysicus), praten over de schoonheid van de wetenschap. Dit gesprek werd opgenomen aan de Howard University van Washington DC, 28 september 2010. Deze conversatie is zo ontspannen dat ze zo plaats gehad zou kunnen hebben voor een haardvuur, ook zonder publiek. Over waarom de wetenschap niet alleen een optie is, maar de enige werkelijkheid is die we bezitten. Het filmpje duurt ongeveer een uur, daarna zijn er vragen van het publiek.
Klik hier om het op Youtube te zien
My Tweets
- RT @gunsnrosesgirl3: Hair rising up as a precursor to lightning Negative ions from a cloud reach down before a lightning strike, in resp… 2 weeks ago
- RT @BartAafjes68: It’s A Dutch thing, don’t ask ;) https://t.co/uJaWjrvYXY 2 weeks ago
- Wopke Hoekstra for President! Over stikstof & spanning tussen de provincie en landelijk bestuur | Wopk...… twitter.com/i/web/status/1… 2 weeks ago
- Fijn om te weten. Kunnen we wat rustiger slapen twitter.com/HoeyberghsJeff… 2 weeks ago
- Wil je vlees en zuivel duurder maken, betaal de veehouder dan meer zodat hij de dieren een beter leven kan geven twitter.com/janrotmans/sta… 2 weeks ago
- RT @aeonmag: The French American pianist and recent Sophia Club New York artist @tepferdan finds an intersection between music and computer… 2 weeks ago
- Van @j_vollenbroek 's drijfveren en de gevolgen voor de boeren. Een geschiedenis door @KarlMathiesen twitter.com/POLITICOEurope… 2 weeks ago
Meest recente berichten
Archief
Laatste reacties
Populaire berichten & pagina’s
- (Zelf)portretten van Leonardo Da Vinci
- Reuzen uit het Carboon
- Stilstaande evolutie, de nulhypothese
- Mutatiesnelheid, substitutie snelheid en evolutie van virussen
- Darwin en de weerwolf
- Vijgen en Wespen
- Wolven, honden en vossen
- Over de evolutie van de genetische code
- Mutatie, Variatie en Natuurlijke Selectie
- Een rol voor junk DNA
Categorieën
Tags
aarde antivries atp bacterie bacterien bijen bijensterfte biodiversiteit biofysica biologie black smokers bloemen carl zimmer co2 cognitie convergentie cyanobacteriën darwin DNA ecosysteem eiwit eiwitten embryo ENCODE epigenetica erfelijkheid eukaryoten evolutie evolutietheorie foto fotografie genduplicatie genoom geslachtscellen hemoglobine hydrothermale bronnen italie jumping genes junk-dna klimaat klimaatverandering koraal koraalriffen koralen kunst kwantumbiologie LUCA methylatie mutatie muziek natuurlijke selectie nick lane nucleotiden oorsprong van leven padua planten plastic pluripotente stamcellen prokaryoten protoeukaryoten RNA rna-wereld selectie symbiose transcriptie translatie transposons vakantie venetie virus vkblog wetenschap zandraket zon zuurstofBlogs I follow
Sites die ik volg
- Klimaatverandering
- Footnotes to Plato
- Zwervende gedachten
- mjusicamanti.wordpress.com/
- aandacht voor de musicus
- SangueVivo
- Microplastics
- Teaching Biology
- Scientia Salon
- Infinite forme bellissime e meravigliose
- Meneer Opinie
- The Cambrian Mammal
- Why Evolution Is True
- Evolution blog
- The Finch and Pea
- voelsprieten
- kuifjesimon
- The Amazing Comics Men
- Barbara Jansma
- Glaswerk
Blogroll
- 100_woorden
- Aad Verbaast
- Antoinette Duijsters
- Barbara Jansma
- blutch
- Discuss
- Gerdien de Jong
- Gert Korthof
- Get Inspired
- Get Polling
- Get Support
- Glaswerk
- kuifjesimon
- Learn WordPress.com
- Leonardo's blog: not a single footnote to plato
- Marnix Medema
- Meneer Opinie
- Ramirezi
- Rokus2000 (rondetijd)
- Sterrenstof
- Terrence
- Tsjok evodisku
- Tsjok45
- WordPress Planet
- WordPress.com News
Mooie bomen, platanen.
@Antoinette, er staan er erg veel in de stad, ze krijgen toch nog ruimte.
Mooi die weerspiegeling in dat raam.
Deze bomen zie je ook steeds meer in Nederland. Mooie stammen met name.
Wel eens meegemaakt een paar jaar geleden (in AIX-en-Provence) dat er niet te lopen was in de stad. Vlak nadat die bollen met zaad massaal waren geloosd door die bomen, was het erg winderig. Iedereen in de stad liep te hoesten en te proesten. Buiten eten en drinken was er ook niet bij dus.
@Aad, in Frankrijk kunnen ze er ook wat van, daar hebben ze vaak mooie dorpspleinen omgeven met platanen. Prachtig. Je kunt het eigenlijk niet zien, maar de bomen hier zijn bijzonder groot. Wat er uit die bolletjes komt, behalve zaden, weet ik niet. Heb wel eens in Puglia (midden Italie) zoveel stuifmeel van de pijnbomen gezien dat het als geel sneeuw tegen de stoepranden opstond. Je zult maar allergisch zijn.
Orginele plataan zo in het raam genomen.
Op die tweede foto krijg je steeds andere rechthoekjes met stukjes plataan , gebouw, glas en plataan gaan zo alledrie een nieuwe compositie aan. De vorm en kleur van de plataan is altijd bijzonder, nu komt het helemaal goed uit.
Hartelijke groet, Coby
@Pierra: Mooie foto’s.
Vooral de tweede met de goudachtige tinten en de deels onderbroken spiegeling.
En zo uitbundig zien de platanen er in mijn straatje niet uit. Zal ik toch een keer met Ivy bij je op de cappuccino of espresso moeten komen… 😉
@Martin, er was prachtig licht, dus hij moest gekiekt worden.
@Coby, het is een mooie boom en spiegelt zich graag in dit (bijna) nieuwe gebouw.
@Glaswerk, de stad is wel dusdanig volgebouwd dat je nooit afstand genoeg kunt nemen om de hele boom erop te krijgen.
Jullie zijn van harte welkom, een cappuccino met een ‘dolce di San Antonio’, Afgesproken 😉
Wat een prachtige, imposante bomen zijn platanen toch, Pierra!
Ja, die tweede foto is supermooi. Het effect wordt nog groter, door de tak die ervoor hangt.
Heb nog een fijne dag en alvast een goed weekend!
@Geroma, imposant inderdaad. Dankjewel.
Van die voorhangende tak had ik wel wat meer willen hebben 🙂
Ik zag gisteren de film. L’elegance de l’herisson (de elegantie van de egel) Dacht aan jouw egels http://www.youtube.com/watch?v=CF9h77oiv1w
Jij ook een fijn weekend!
Krijg ik zomaar een kijklje in Padua. Mooi, het contrast tussen modern en klassiek.
Nu de bomen nog geen blad hebben kan je hun structuur goed zien, hun karakter, hun aard. ik houd daarvan, genbiet in de winer altijd erg van de bomen. Zeker van platanen.
de middelste foto is prachtig!
ik wist niet eens dat dàt platanen zijn.
(schaamschaamschaam, maar ik kan er niets aan doen…)
Inderdaad een mooi contrast, zoals Ingrid al opmerkt, tussen de gezonde pracht van zo’n bankgebouw (?) met zijn goudgetinte ramen, en de vergane glorie van zo’n heremietenkerk. Ja ja, in elke eeuw is er wel een club die raad weet met onze centen.
Maak je dezelfde foto’s nog een keer als de platanen in blad staan ?
Prachtige foto’s Pierra, voor mij is de plataan de mooiste boom die er is…in Genève en omgeving (waar ik woonde) stonden er veel, hier in Brussel met mondjesmaat….het is een dijk van een boom die ik zo graag in de tuin zou willen….
@Ingrid, nu de lente eraan komt al bijna weer heimwee naar kale takken. Nee hoor, wat mij betreft komt er gauw groen. Dat geeft ook wat schaduw als het warm wordt. De afstand lopen tussen dit moderne gebouw en de oude kerk is maar tien minuten. Het ligt in sommige delen van de stad ook wel vlak naast elkaar, want er zijn ook hier bombardementen geweest.
@Maria-Dolores, misschien omdat je al zolang (?) tussen de mooie cipressen woont. Je ziet de boom hier ook veel langs de provinciale wegen.
@ing.St Hawk, hoe raad je het!
Beide instanties zijn wel heel invloedrijk in Italie en springlevend. Maar dat ‘gezonde gebouw’ haalt de 8 eeuwen niet, denk ik.
Als ze in blad staan maak ik de foto’s nog eens.
@Annelies, dankjewel! Ik wist niet dat je in Brussel woont. Blijkbaar moet je wat verder naar het zuiden gaan voor de platanen. Waarschijnlijk groeien ze snel, dus kun je er misschien een planten.
Pierra, dank voor de link…..leuk!!!
Platanen staan hier ook voor mijn raam in Amsterdam.
Het is net of die bomen altijd aan het vervellen zijn.
Ze zijn hier minder groot, en de stam is wat groeniger.
Platanen, alleen de naam al. Deze exemplaren, nog niet in voorjaarstooi, zijn behoorlijk uit de kluiten gewassen en zeer decoratief tegen die moderne gebouwen. Het vult elkaar harmonieus aan.
Achter mijn sequoia`s, een trapje af en lager gelegen, staat ook een plataan, minder groot dan deze dacht ik. Er ligt altijd/ vaak losgelaten schors onder en dat schijnt dan gebruikelijk te zijn bij een plataan. Die grote bladeren vind ik ook heel mooi.
De tweede foto doet het voor mij wel.
Leuk is ook dat niet alle ramen even goed spiegelen, dat maakt het minder klinisch.
@Geroma, het is een hele leuke film, als je nog eens de kans krijgt….
@knutselsmurf, ze hebben inderdaad altijd zo’n ‘soldaten’-schutkleur, met stukjes schors die ontbreken. Waarschijnlijk is het hier wat droger en is de schors wat bleker.
@Smokey, je moet wel een grote tuin hebben. De bladeren moeten we nog even op wachten.
@100W, ik ben anders gaan fotograferen na vele mooie foto’s hier op de verschillende blogs gezien te hebben. Deze foto’s zou ik eerder niet zo gauw genomen hebben. Nu heb ik bijna altijd de fotocamera bij me.
Mooi Pierra, prachtig licht! en bespiegeling, goed gezien! ( je toonde interesse in Simin tander, ik heb een mooi interview geplaatst)
groet van koen
Bijzonder mooi…..
Als een schilderij….
Groet van Annet
p.s. je naam staat op mijn filmpje
van RTVdrenthe, bij mijn widgets
(ze filmden de poëzie op Trouw)
Pierra 19-03-2010 18:26
Het leeft een beetje dubbel in me, de hang om tussen de takken door te kunnen kijken (bijvoorbeeld naar de lucht) en het verlangen naar het jonge groen.
Beiden zijn fijn. Dank voor je overige info.
@Koen, dank je. Je interview met Simin kan ik iedereen aanraden.
@Annet, dank je wel. Heb het filmpje bekeken. Heel leuk, maar ik schrok wel even.
@Ingrid, elk seizoen heeft zijn mooie kanten. De zomers hier zijn wel erg heet dus die zou ik graag overslaan als het kon 🙂
Groetjes,
Pierra, dan is het bij jullie zo ongeveer in mie misschien wel het aangenaamst. en in het najaar.
Klopt dat?
@Ingrid, het najaar is vaak erg mooi en prettig.
Misschien heb je plannen om naar Italie te gaan? Dan is dat waarschijnlijk de mooiste periode, zowel september als oktober. Kom je in de buurt laat het dan weten… 😉
@Pierra, de link naar jouw kokerwormblog heb ik gevonden en er vanavond laat nog bijgezet. In twee reacties aan jou licht ik e.e.a. toe. Had voordien geen tijd kunnen vinden om `t op te zoeken. Zat wel al weken in de pen maar was het door omstandigheden weer vergeten. Enfin, twee reacties met toelichting.
Inderdaad is de tuin vrij groot en de bomen navenant. Best een klus om dat bij te houden. Gelukkig doe ik niet alles zelf maar zowel in voor-als najaar is er extra werk. Mede vandaar de laatste weken druk. Plus dat er iemand zaterdag mijn auto had geschampt op een parkeerplaats. Extra werk met verzekering, garage etc. Vandaar ook mijn oppervlakkig bloggen.
Zal voorlopig nietr gebeuren, Pierra. We gingen enkele kerne naar Toscane, dit jaar een reisje naar Berlijn en daarna miischien de blik nog eens wat noordelijker.
Maar dank voor je aanbod, aardig van je.
@Smokey, zoals je gezien hebt ben ik alweer bij je langs geweest. Leuk dat je de link erbij gezet hebt. Succes met je auto.
@Ingrid, misschien heb je plannen voor Scandinavie? daar zou ik ook wel eens naar toe willen.
Hoe dan ook, laat het weten als je ooit in de buurt komt 🙂
Ha, Pierra, kwam hier nog even terecht na enige tijd van afwezigheid.
Scandinaviën blijft ons trekken. ooit maakten we een resi (van camping naar amping) naar de Noordkaap, met onze toen 14-jarige dochter. Ook vierden we vakantie in Zweden en denemarken.
We zijn lang niet die kant op geweest en onze vakanties zijn korter geworden. maar wie weet ooit…
@Ingrid, naar de Noordkaap! Prachtig. Grijp je kans voor een nieuwe vakantie. Als je echt van wandelen houdt kun je ook in Venetie terecht. Je ziet steeds meer toeristen met echte wandelschoenen en rugzakken, want er zijn heel wat bruggen te beklimmen. Al is er natuurlijk wel erg veel steen en weinig groen. (En druk).