Op zoek naar de klepel

bij dezen en genen

Fare Mondi

 

Dit jaar is opnieuw de Biennale van Venetië gehouden (open tot 22 November). Een groots opgezette binnen- en buitententoonstelling van hedendaagse kunst van over de hele wereld. Er is zoveel te zien dat eigenlijk een dag niet genoeg is. Na een auto-, trein-, boot- en voettocht hebben we de Giardini, waar de Biennale plaatsvindt, bereikt.


Veel landen hebben hun eigen paviljoen waar een door dat land gekozen kunstenaar zijn werk exposeert. Het Nederlandse paviljoen werd met verschillende video’s verzorgd door Fiona Tan. Zij liet daar prachtige, langzaam bewegende, zwartwit portretten zien. Daar heb ik helaas geen foto’s van; de beweging die zo fascineerde zou daarin niet te zien zijn.


Hier volgt een impressie met enkele foto’s van de verschillende werken. Wil je er nog meer zien ga dan naar mijn Picasa-album.


(Bekijk ook het werk van Alexei Hallima, die een stadion vol voetbalfans schilderde op de 4 wanden van een enorme ruimte. Met het geluid van juichende mensen waan je je een speler op het voetbalveld.)


Hieronder een installatie van Tomas Saraceno: Galaxies Forming along filaments like droplets along the strands of spider web. Het web zou gebaseerd zijn op de structuur van het web van de zwarte weduwe.


 saraceno

Hieronder Miwa Yanagi met Windswept Women.

miwa yanagi


Huang Yong Ping met Buddha’s Hands

buddha's hands


Alberto Baraya met Vetro di Murano.

murano


Tot slot een enorm cruiseschip voor piazza S.Marco.

msc


Ook Klaas A. Mulder bezocht de Biennale en liet veel foto’s zien op zijn blog.

61 Reacties op “Fare Mondi

 1. maria-dolores oktober 7, 2009 om 13:44

  mooie impressie!
  misschien ga ik er toch ook nog heen. zal wel erg druk zijn…

 2. Pierra oktober 7, 2009 om 13:50

  @maria-dolores, wij waren er op zondag, en het was helemaal niet druk. Op een doordeweekse dag is het natuurlijk nog minder druk. Het is de moeite zeker waard.
  Mooie avatar heb je!
  Groet,

 3. Klaas A. Mulder oktober 7, 2009 om 13:55

  @Pierra: alles op jouw foto’s heb ik ook gezien. Mooi en/of interessant.
  Ik ga je andere foto’s ook bekijken.
  En…………ik ben nog steeds bezig met mijn fotoimpressie van Venetie op weblog delfzijl e.o..
  Met groet,
  klaas @

 4. Pierra oktober 7, 2009 om 14:07

  @Klaas, jouw blog was een feest der herkenning. Je moet zeker even op mijn album kijken: ik heb nog veel meer foto’s, maar vaak geven ze bedoeling toch niet weer. Te groot. Wat vond je van het ‘Zweedse huis’ bijv.?
  Ik volg je blog, en die over het Arsenale is heel bijzonder.
  Groet,

 5. maria-dolores oktober 7, 2009 om 14:31

  Pierra,
  ik heb al overal zitten kijken. bij Klaas was ik ook geregeld even langsgegaan. misschien ga ik er toch nog heen.
  kun je (met één kaartje) trouwens die twee locaties op twee verschillende dagen doen?

 6. Pierra oktober 7, 2009 om 14:36

  maria-dolores, Arsenale en Giardini liggen heel dicht bij elkaar (5 minuten lopen). Als je in Venetie overnacht kun je s’morgens al vroeg beginnen en dan kun je alles zien. Of zo’n kaartje ook de volgende dag geldig is weet ik niet. Misschien weet Klaas het, of staat het ergens op de site van de Biennale (zie bovenste link; ook in Italiaans beschikbaar).
  Lijkt me leuk om daar van jou ook weer foto’s van te zien.
  Groet,

 7. kuifje simon oktober 7, 2009 om 14:50

  Erg mooi, erg ver !!
  Maar mooi !!!!

 8. Ivy (Heyta) oktober 7, 2009 om 14:53

  Mocht je die kunst zomaar fotograferen?
  Het zegt me helemaal niets, moderne kunst. Maar toch….

 9. Smokey Robbinson oktober 7, 2009 om 14:53

  Pierra, ik heb genoten van jouw Biennalebezoek. De foto`s geven een goede indruk van al dat moois.
  En die heb je dus allemaal( ook de Picasashow) met de Nikon gemaakt.
  Bedankt voor dit mooie uitstapje!
  Satire van Berlusconi, maar dan waargebeurd. Met alle groten der aarde op officiel bezoek bij Angela Merkel en dan gedraagt hij zich als een "contadino":))
  Je ziet haar( als je lipleest) zeggen: "Nicht normal"!http://www.youtube.com/watch?v=_W6_jGCNcyg
  Groeten

 10. Pierra oktober 7, 2009 om 14:56

  @Kuifje, we zitten er dichtbij, maar toch nog altijd 3 uur onderweg. Hoewel een weekendje Venetie? Is makkelijk te doen…
  Franse vrienden uit Parijs komen elke twee jaar speciaal over voor de Biennale.
  Groet,

 11. maria-dolores oktober 7, 2009 om 14:58

  @pierra,
  ik had al op de site gekeken, maar daar stond alleen dat het geldig is voor de entree van allebei de locaties. zo erg veel maakt het natuurlijk ook weer niet uit, of je nu één of twee keer 18 Euro betaalt… aan de andere kant leek het me logisch, omdat op één dag de arsenale dicht is en op een andere dag de giardini…
  heb al gezien dat ik zes uur onderweg ben er naartoe…
  ciao,
  Maria-Dolores

 12. Pierra oktober 7, 2009 om 15:18

  @Ivy, ik neem aan van wel, want in het paviljoen van Amerika stond er uitdrukkelijk bij niet te fotograferen en bij de rest stond dat niet. Bovendien doet zowat iedereen het. Of je het daarna op het net mag zetten is een tweede…?!
  Ik ga trouwens ook graag vanwege de speciale plek: de hele biennale wordt gehouden in een prachtig groot park met eeuwenoude bomen, ook daarom is het zo mooi. Doet wat denken aan dat mooie park in Arnhem, de naam komt helaas niet boven drijven.
  @Smokey, inderdaad met de Coolpix. Ik heb hem op ‘museum’ gezet en dan flitst hij niet. Toch had hij wat problemen met scherpstellen (van grote installaties).
  En Berlusconi, echt een contadino!!! of erger.
  @maria-dolores, je kunt bijna beter gaan vliegen! Maar als je een hotel neemt in de buurt van Giardini dan kun je s’morgens meteen beginnen. Ik garandeer je dat je alles kunt zien. Je loopt wel het risico overvoerd te raken door alle kunst, zo alles op een dag, maar ik zou er zeker over denken.

 13. Antoinette Duijsters oktober 7, 2009 om 15:25

  De handjes zijn wel aardig, maar voor de rest niet echt aan mijn besteed

 14. Pierra oktober 7, 2009 om 15:46

  @Antoinette, veel kunstwerken maken aanspraak op de zintuigen, wat je ‘voelt’ als je door het kunstwerk loopt, de ruimte is vaak erg belangrijk. Dat verlies je natuurlijk met een fotoserie. Ik durf te wedden dat je het leuk zou vinden,
  Groet,

 15. Lokhof oktober 7, 2009 om 16:27

  Mooie foto’s, vooral die eerste is prachtig.
  Ik kan me voorstellen dat het fascinerend is er tussen door te lopen.
  Hier vond ik nog meer schitterende beelden:http://www.boston.com/bigpicture/2009/07/the_2009_venice_biennale.html

 16. ing.St Hawk oktober 7, 2009 om 16:35

  Sonsbeek ?

 17. Pierra oktober 7, 2009 om 16:43

  @Lokhof, een fantastische link waar ook tijdelijke werken te zien zijn (die je mist als je er niet precies dan bent). Daar kunnen Klaas en ik niet aan tippen. Maar inderdaad het meeste werk moet je ‘ervaren’.
  @ing.St Hawk, ja precies, potdorie, kon er niet meer opkomen. Dat is ook zo’n fantastisch park met steeds wisselende collecties. Daar ben ik vaak geweest.
  Groet,

 18. jp oktober 7, 2009 om 16:56

  Ik wilde er ook deze keer weer heen, maar ik ben bang dat het niet meer gaat lukken. In ieder geval hebben we de foto’s nog 🙂
  Dank je wel.

 19. Kokopelli oktober 7, 2009 om 17:14

  @Pierra: Prachtig blog. Mille grazie.
  En de foto van Buddha’s Hands is werkelijk schitterend.Bovendien doet zowat iedereen het. Of je het daarna op het net mag zetten is een tweede…?!:
  In en onder deze blogs is daar het een en ander over opgemerkt:http://www.vkblog.nl/bericht/275919http://www.vkblog.nl/bericht/276090
  Groet,
  Kokopelli

 20. Pierra oktober 7, 2009 om 17:44

  @jp, zie ook de prachtige link bij de reactie van Lokhof. Als je ervan houdt moet je echt doorzetten, zo moeilijk is het niet een weekendje te organiseren, met alle low-costs en zo…
  @Kokopelli, heb je blogs erop nagelezen. Je kunt er misschien op aangesproken worden als je deze foto’s plaatst, maar als je ziet dat op één (van de 120 of meer dagen) dag zoveel foto’s geschoten worden, dan kunnen ze dat toch niet meer bijhouden? Ik ben wel zorgvuldig geweest in het noemen van de namen van de kunstenaars.
  Anders ga ik gezellig samen met Klaas in de bak zitten.
  Groet,

 21. Kokopelli oktober 7, 2009 om 17:55

  @Pierra: Precies, je noemt de naam van de kunstenaar en de naam van het werk. Als ik een foto van een buitenkunstwerk op het blog zet probeer ik ook nog de website (als die er is) van de kunstenaar te achterhalen en dan te vermelden.
  Verder laat je de werken zien zoals ze zijn (in de strekking van Artikel 18) en je gebruikt ze niet vooor commerciële doeleinden. Niets mis mee. Voorlopig althans, want het rommelt wel…
  En loopt het toch uit de hand dan kom ik jou en Klaas wel een fruitmandje in de bak brengen. Maak ik er meteen een foto van…

 22. Pierra oktober 7, 2009 om 18:09

  @Kokopelli, ja ik heb zo’n functie op mijn Coolpix. Dat wordt ‘dierentuin’ genoemd, dan stelt-ie scherp achter de tralies.
  Nou ja, hopen maar dat het niet zover komt…
  Groet,

 23. Kokopelli oktober 7, 2009 om 18:30

  @Pierra: Godmeijjaar, er zitten wel héél erg bijzonder functies op jouw Coolpix: glimlach, dierentuin…
  Nog meer misschien?
  ;-)))

 24. Antoinette Duijsters oktober 7, 2009 om 19:05

  He, dat er doorheen lopen lijkt me wel leuk

 25. coby oktober 7, 2009 om 19:15

  Mooie impressie, kan me voorstellen dat je er in lopend het nodige gaat ervaren. Wel heel verschillend van elkaar allemaal, maar dat is juist leuk ook. Ik zou er bij een paar die me echt aanspreken, blijven zitten of staan en de rest dan maar laten. En jouw foto’s bekijkend, weet ik ook bijna al bij welke…..
  Hartelijke groet, Coby

 26. Pierra oktober 7, 2009 om 19:24

  @Antoinette, een bijzondere ervaring, vaak ook leuk om te zien hoe andere mensen erop reageren, zie bijv. eerste foto, dat jongetje maakte er echt een spel van om tussen de draden door te slalommen.
  @Coby, als je weinig tijd hebt dan is het in sommige gevallen gewoon doorlopen. Duitsland en Frankrijk bv. waren dit jaar echt teleurstellend. Dan ga je maar gauw door naar de andere paviljoens. Misschien vind je de acquarellen mooi van Anna Parkina (zie Picasa-album).
  Coby, als ik je niet meer tegenkom alvast veel succes en plezier komende zaterdag!!!
  Wat een happening, behalve de presentatie ook zoveel bloggers bij elkaar. (Beetje jaloers).
  Groeten,

 27. coby oktober 7, 2009 om 19:53

  Pierra, dank je voor je hartelijke wensen voor a.s. zaterdag. We zouden in een vingerknip zo verplaatst moeten kunnen worden, zoals bij science fiction. Dan kon jij bij de boekpresentatie zijn en kon ik ook naar de Biennale….
  Ik had je album al bekeken, ik zou in ieder geval voor Khedoori gaan en ook Saraceno.
  Hartelijke groet!

 28. ing.St Hawk oktober 7, 2009 om 20:17

  Ik heb er goed over nagedacht en ik moet zeggen: Ik weet het niet. Dat klinkt misschien wat karig, maar eh…. Ik weet het gewoon niet.
  Of liever gezegd, eigenlijk weet ik het wel maar de beleefdheid gebiedt mij te zeggen…Ik weet het niet.
  Mag dat ook ?

 29. Jeroen de Baaij oktober 7, 2009 om 22:18

  Erg leuke impressie, Pierra!
  Ik heb ook even gekeken op de Picasa album. Er zitten toch wel leuke dingen tussen, al zijn er ook dingen tussen die ik niks vind. Ik vind ook de ruimtes waarin het gepresenteerd wordt prachtig overigens!

 30. ZichvanVerre oktober 7, 2009 om 22:38

  Altijd weer een genot om te zien, goede kunstenaars.

 31. Pierra oktober 7, 2009 om 22:51

  @Coby, Khedoori had nog veel meer tekeningen, enorme landschappen heel gedetailleerd (vond deze op internet die we ook in het echt zagen: http://farm3.static.flickr.com/2488/3863230986_677d0af9f9.jpg)
  Ze werkt ook samen met haar tweelingzus Rachel Khedoori (zie ook de foto van haar werk in mijn album en hun gezamelijke werk: http://www.ladonia.net/new_herald/wp-content/uploads/2009/05/khedoori-rachel-butter-workmind.JPG
  Nogmaals succes!!
  @ing. St Hawk, tuurlijk mag dat!! Maar de werken zijn zo gevarieerd dat er vast wel iets bijzit wat je bevallen zou zijn. De foto’s zijn slechts een heel beperkte weergave.
  @Jeroen, ja ook de ruimtes zijn bijzonder, vooral het arsenale. Klaas A. Mulder heeft een heel blog gewijd aan het arsenale zelf.
  Groet,

 32. Pierra oktober 7, 2009 om 22:58

  @ZichvanVerre, leuk dat je ervan kunt genieten en goed zijn ze.
  Groet,

 33. paco painter oktober 8, 2009 om 09:30

  heel erg mooi

 34. Pierra oktober 8, 2009 om 11:10

  @Paco, dank je, vooral namens de kunstenaars!
  @maria-dolores, het lijkt erop of ook ‘Punta della Dogana’ deel uitmaakt van de Biennale. Daar ben ik dus niet geweest. Hoe je daar komt weet ik ook niet. Misschien weet Klaas het.

 35. ing.St Hawk oktober 8, 2009 om 13:49

  ‘Punta della Dogana’ ? Gewoon met lijn 1, uitstappen bij de Santa Maria Salute. Vanaf Museo Arsenale 3 of 4 haltes. Wel je paspoort meenemen.

 36. Pierra oktober 8, 2009 om 15:49

  @ing. St Hawk, om het compleet te maken; vanaf het station met lijn 42 of 51 (ook 1, maar duurt nogal lang) naar de biennale (giardini). Van daaruit dus met lijn 1 zoals je aangeeft. Maar het zou kunnen dat er een gratis bootje vertrekt. Klaas had het daarover, vanaf Arsenale.
  …en je paspoort ja 🙂
  Groet,

 37. ing. St Hawk oktober 8, 2009 om 16:04

  De mooiste route is met lijn 1.

 38. Pierra oktober 8, 2009 om 16:13

  @ing. St Hawk, zeker die gaat over Canal Grande. Maar als je die wat vaker gezien hebt, zijn de andere routes (langs Zattere) ook erg mooi. Maar ‘de toerist’ (is maria-dolores een toerist?) moet zeker lijn 1 nemen.
  Groet,

 39. Gus oktober 9, 2009 om 01:43

  De art van Baraya spreekt me aan.

 40. Pierra oktober 9, 2009 om 01:48

  @Gus, vond ik ook mooi al is het wat traditioneler, maar wel heel fijntjes.
  (Hoe gaat het met jeweetwel? Ik zit nu op 10 per dag.)
  …notte

 41. Ivy (Heyta) oktober 9, 2009 om 09:21

  Bedoel je park Sonsbeek? Ben er nooit geweest, maar ken het wel van naam.

 42. Pierra oktober 9, 2009 om 12:25

  @Ivy, ja park Sonsbeek. Daar wordt ook vaak buiten hedendaagse kunst geplaatst. Het is ook een prachtig park. Dus als je niet zo van dit soort kunst houdt hou je er in ieder geval een mooie wandeling aan over.
  Groet,

 43. ron oktober 9, 2009 om 13:02

  Ik sprak iemand die er geweest was en die zei dat het allemaal redelijk deprimerend was. Uit jouw bijdrage en foto’s spreekt het tegenover gestelde.
  Ik hoop nog de kans te hebben om erheen te gaan voordat het afgelopen is.

 44. Pierra oktober 9, 2009 om 13:09

  @ron, het is ook niet allemaal leuk of mooi wat er staat, nou dan loop je gewoon verder (net als bij het bloggen :-)).
  Ik vind wel dat er behoorlijk veel leuke en mooie dingen bij zaten en zoals ik al zei is het niet altijd mogelijk alles op de foto te krijgen. Het idee dat dit het nieuwste van het nieuwste is van de hedendaagse kunst trekt mij ook wel aan.
  Volgens mij zou jij het leuk vinden.
  Groet,

 45. ing. St Hawk oktober 12, 2009 om 00:07

  Pierra,
  Ook na een halve fles rode port moet ik helaas zeggen: Ik weet het niet.
  Ik vrees toch dat er iets mis gegaan is toen de beeldend kunstenaars dingen gingen maken voor een museale omgeving. Het lonken naar kijkcijfers heeft denk ik veel integriteit doen verdwijnen bij de makers. Het effect moest immers worden afgestemd op een onbekend publiek. Mooie dingen ontstaan waarschijnlijk eerder in de situatie van een opdrachtgever (die een kunstenaar kiest ) en die kunstenaar.
  Ik zal er wel weer naast kleunen, over smaak kun je immers niet twisten.

 46. ing. St Hawk oktober 12, 2009 om 00:08

  Pierra,
  Over goeie smaak wel natuurlijk !

 47. Pierra oktober 12, 2009 om 00:26

  @ing. St Hawk, er staan ook heel veel lelijke dingen bij en dan lijkt het er niet bepaald op dat ze het publiek willen aantrekken. Die staan natuurlijk niet op mijn foto’s, want ja smaak…:-)
  Niet dat al mijn foto’s mooi zijn, maar ze geven eerder een indruk van wat er dit jaar zoal te zien is. De Nederlandse Fiona Tan (staat hier niet bij) is wel heel geslaagd. Met bewegende zwart-wit portretten, fascinerend.
  De windswept women zijn natuurlijk schrikwekkend, maar wel héél apart.
  Klaas Mulder liet vanavond weer iets aparts zien uit Venetie: http://www.vkblog.nl/bericht/281656/VENETIAANS_GLAS
  Sommigen niet ingelogde reageerders (bij mijn andere bericht) hebben echt slechte smaak ja, je geeft een vinger en dan……
  daar ga ik trouwens niet over of mee twisten.
  Late groet,

 48. ing. St Hawk oktober 12, 2009 om 00:29

  Pierra,
  "Sommigen niet ingelogde reageerders …………."
  Nu raak ik je draad even kwijt. Is dat mijn port of zit jij ook met een glas in je hand ?
  Die foto’s zijn prachtig maar die "kunst"……..

 49. Pierra oktober 12, 2009 om 00:36

  @ing. St Hawk,
  De oningelogde Kleuterstraat of hoe heet-ie nou ook al weer? (zie volgend blog).
  Het zou leuk zijn om te weten welke van alle biennale-kunstenaars ooit de top hebben bereikt. Geen idee.

 50. ing. St Hawk oktober 12, 2009 om 00:37

  "Fiona Tan works within the contested territory of representation: how we represent ourselves and the mechanisms that determine how we interpret the representation of others."
  Kijk dan word ik al moe. Maar ik neem onmiddelijk aan dat hij mooie dingen maakt !!!

 51. ing. St Hawk oktober 12, 2009 om 00:41

  O,DIE ! (hij heet peutersteeg)
  Ja, daar noem je er één.
  Op de een of ander manier is de "eeuwigheidswaarde" , groot woord, wel iets om rekening mee te houden.
  Ik denk dan: wil ik het in mijn huis hebben staan/hangen.
  Bij muziek, mijn vak, denk ik dan : zou ik hier een CD van kopen ? En ook als het om muziek gaat denk ik vaak: Ik weet het niet.

 52. Pierra oktober 12, 2009 om 00:45

  @ing. St Hawk, die beschrijvingen moet je volgens mij niet al teveel lezen, word ik ook moe van. (Het is trouwens een vrouw.) Haar kunst betreft haar aziatische (biologische) afkomst, het opgroeien in het Westen en haar daarna ontwikkelde fascinatie voor het Oosten. En in dit geval haar interesse voor Marco Polo, maar die werken vond ik niet zo mooi.

 53. ing. St Hawk oktober 12, 2009 om 00:50

  Het is een vrouw maar ik zag een foto waarop het eruit zag als een kantoormannetje. Misschien een broer ?http://www.frithstreetgallery.com/artists/bio/fiona_tan
  Koop je ook weleens kunst ? Zou je wel moeten doen.

 54. ing. St Hawk oktober 12, 2009 om 00:52

  Ik heb nog eens naar die foto gekeken. Ik weet het wéér niet.

 55. Pierra oktober 12, 2009 om 00:54

  @ing. St Hawk, Leuk om te weten dat je musicus bent… en dat met je kennis van exacte vakken!
  Bij mij gaat dat ook heel goed samen….ook al lopen de reacties niet goed in de maat (je loopt voor!!!)
  Nu sluit ik af, tis alweer laat. :-))

 56. Pierra oktober 12, 2009 om 00:58

  @ing. St Hawk, internet gaat wel heel snel, er staat in de tekst bij: made by herself, by others, or a combination of both – are her mediums;
  Tja, wat nu? De tekst of de foto? ;.)

 57. ing. St Hawk oktober 12, 2009 om 01:04

  Kunstenaars.
  Hopeloos volkje.

 58. Klaas A. Mulder oktober 18, 2009 om 12:53

  BEN JE NOG MET EEN BOOTJE NAAR DE FEAR SOCIETY GEWEEST: http://www.vkblog.nl/bericht/282450/The_Fear_Society ?

 59. ing. St Hawk oktober 20, 2009 om 22:54

  Pierra,
  Zomaar drie zaken van het allerhoogste belang op één dag. Het is niet naast de deur.
  De zaken waar ik op doel beginnen om 10.35u, om 14.00u en om 16.30uhttp://www.skepsis.nl/congres2009.html
  Kom je ook ?

 60. Pierra oktober 21, 2009 om 00:38

  @ing. St Hawk, heel verleidelijk!! Alles op één bord. Ik zou heel graag komen. Wat denk je, ga je er heen? (met Eelco?)
  Wie zou toch Trees zijn bij Jeroen de Baaij? Interessant mens.
  Dank voor de tip in elk geval.
  Saluti,
  @Klaas, neem me niet kwalijk, maar heb je boodschap over het hoofd gezien. Nee, helaas, daar hadden we geen tijd meer voor. Zo was er bij de dogana ook nog van alles te zien, dat wisten we pas later. We hadden maar één dag ter beschikking.
  Het was leuk om onze blogs parallel te zien lopen over de biennale.
  Over twee jaar weer?
  Groet,

Praat mee en laat hier uw reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Footnotes to Plato

because all (Western) philosophy consists of a series of footnotes to Plato

Zwervende gedachten

Een filosoof over argumentatie, biologie, handelingstheorie en wat hem verder invalt

mjusicamanti.wordpress.com/

per amanti della vera musica

SangueVivo

Ancora solo un battito in più - blog personale di Paolo Minucci

Scientia Salon

An archived blog about science & philosophy, by Massimo Pigliucci

Infinite forme bellissime e meravigliose

si sono evolute e continuano a evolversi

Meneer Opinie

Altijd een mening, maar niet altijd gehinderd door kennis van zaken

The Cambrian Mammal

An evo-devo geek's scientific meanderings

Why Evolution Is True

Why Evolution is True is a blog written by Jerry Coyne, centered on evolution and biology but also dealing with diverse topics like politics, culture, and cats.

Evolution blog

bij dezen en genen

The Finch and Pea

A Public House for Science

voelsprieten

* wonder van het alledaagse *

kuifjesimon

Just another WordPress.com site

The Amazing Comics Men

Comics by Dutch cartoonists Jan the Stripman & Wim the Mysterious Helpman

Barbara Jansma

Prenten, spotprenten en schilderijen

Glaswerk

Ongepoetst en uit de hand

%d bloggers liken dit: